Archief 2010 - Kom ook naar Museum Het Prinsenhof in de eerste Delftse Museumnacht!

Op vrijdag 5 november 2010 tussen 19:00 uur en middernacht gaat de eerste Delftse Museumnacht van start! Niet eerder hebben zoveel culturele instanties in Delft hun krachten gebundeld. Museum Het Prinsenhof doet ook mee!

Deelnemers
Naast  Museum Het Prinsenhof nemen ook Museum Nusantara, het Legermuseum, DOK, het onlangs geopende Science Centre, bijna alle galeries en De Nieuwe Academie deel aan dit evenement. Het thema dit jaar is “Reliëf”.


Programma
BETEKENIS VAN ETEN IN DE KUNST
Museum Het Prinsenhof staat tijdens de Museumnacht in het teken van eten. In het museum kunt u gedurende de avond onder andere aansluiten bij een van de ‘smakelijke’ rondleidingen. Wandelend langs verschillende plekken in het museum laten onze rondleiders u zien hoe voedsel in de loop der tijden in de kunst een speciale plaats kreeg.

Vaak zit er meer achter dan u denkt! Een afgepelde citroen kan verwijzen naar de vergankelijkheid van het leven; een volgestouwde keuken op de voorgrond van een schilderij is een verbloeming van datgene waar het in de achtergrond  om gaat.

Mis deze unieke kans om sfeer te proeven in het prachtige Prinsenhof by night niet!

GROEIENDE INSTALLATIE VAN WILLEM BESSELINK (in de Van der Mandelezaal)
De overtuiging dat er achter alles in het dagelijks leven – de schijnbare chaos die wij om ons heen zien – een regelmatigheid schuilgaat, brengt Willem Besselink er toe de ruimte om hem heen te observeren en het gebruik daarvan te registreren. De veranderingen worden vastgelegd, de tijd wordt gecomprimeerd tot één beeld, waardoor de regelmatigheid zichtbaar wordt.

Gedurende de avond zal in de Van der Mandelezaal (aparte ingang via de Oude Delft) een installatie groeien! Willem Besselink zal van iedere locatie met tussenpozen bijhouden hoeveel bezoekers er zijn geweest. Met ballonnen in de kleuren van de locaties brengt hij in beeld waar de groepen zich bevinden en hoe de avond zich ontwikkelt. Aan het einde van de nacht zullen de ballonnen, net als de bezoekers, weer hun eigen weg gaan!

Meer informatie
Download een flyer met het programma.

Kijk ook op de website van Museum Nusantara voor informatie over de activiteiten op die locatie.

Op de website van de Delftse Museumnacht vindt u meer informatie over alle activiteiten en kaartverkoop.

Laatst aangepast op woensdag 27 juli 2011 14:29  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies