Archief 2012 - Simone van der Vlugt in Museum Het Prinsenhof

E-mailadres Afdrukken PDF

Op zaterdag 18 februari 2012 houdt de veelgelezen thrillerauteur Simone van der Vlugt een signeersessie, inclusief lezing met interview, in Museum Het Prinsenhof ter promotie 'Rode sneeuw in december', haar nieuwe historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog. Dit is een mooie kans om uw favoriete schrijfster te ontmoeten in een toepasselijk historische setting.

Willem van Oranje
Het boek speelt zich af tegen de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog (1552). De katholieke hoofdpersoon Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de protestant Andries Griffioen. Om met hem te kunnen trouwen moet ze zich afwenden van haar vader, die het contact met haar verbreekt en haar onterfd. Daaropvolgend trekt het jonge stel naar Breda waar zij zich vestigen, aldaar krijgen zij een hechte band met prins Willem van Oranje. Het politieke klimaat verandert snel en het protestantisme wint terrein. Willem van Oranje vlucht naar het Heilige Roomse Rijk, waar hij zijn legers mobiliseert om in opstand te komen tegen koning Filips.

simone_affiche

Programma
De schrijfster heeft veel research gedaan bij verschillende historische plekken, waaronder Museum Het Prinsenhof wat vroeger het Sint Agathaklooster was. Ter gelegenheid van het verschijnen van haar boek is zij op zaterdag 18 februari te gast in Museum Het Prinsenhof en Boekhandel Huyser in Delft. Om 13:00 uur 's middags zal Simone van der Vlugt een kleine lezing inclusief interview geven in het Prinsenhof. Daarna is er kort gelegenheid tot het signeren van haar nieuwe boek. Om 14:00 uur bestaat de mogelijkheid om een halfuursrondleiding te volgen waarin het verhaal van Willem van Oranje aanbod komt. Daaropvolgend signeert Van der Vlugt vanaf 14:00-15:00 uur nogmaals, maar dan in boekhandel Huyser .


Datum: zaterdag 18 februari 2012
Tijd: 13:00 - 15:00 uur
Plaats: Gastenkwartier, Museum Het Prinsenhof (entree via hoofdingang)
Kosten lezing: €2,50 (+ entree)
Reserveren voor lezing/interview/signeren verplicht: bijvoorkeur via een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch via 015-2602358.

 

Laatst aangepast op maandag 05 maart 2012 15:30  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies