Archief 2011 - Lichtjesavond: OOG op NU. Een bruisende beleving...

There are no translations available.

Op  Lichtjesavond, dinsdag 13 december, kunt u  voor slechts 1 euro getuige zijn van de wervelende show 'OOG op NU' van  bloemsierkunstenaar Pim van den Akker. Deze belevenis is het slotstuk van een vijfluik over de geschiedenis van het leven op aarde.

 

Knipoog naar het verleden

Van den Akkers florale fantasie verwijst naar ons leven van alledag in het Nu.OOG op NU is een weg door het heden, met een knipoog naar het verleden. Portretschilder Michiel Van Mierevelt, aan wie in Museum Het Prinsenhof een tentoonstelling gewijd is, kijkt daarbij ook mee en geeft zijn visie op het ‘toen'.

Het Nu kenmerkt zich door snelle wisselingen in trends en technieken. Maar ontwikkelingen in mode, muziek, voeding, bouwstijlen en techniek zijn van alle generaties en van alle tijden. Van hiphop tot klassieke muziek en van de oude meesters tot graffiti-artiesten. Een weg langs kraakpanden en moderne architectuur, door donkere steegjes en verlichtende kunst. Door de samensmelting van deze elementen ontstaat een bruisende beleving waardoor u uitgedaagd wordt anders naar de wereld te gaan kijken.

 

Het leven op aarde

Pim van den Akkers vijfluik ‘Het leven op aarde’ begon tijdens Lichtjesavond 2006 met ‘Het begint Wit’, in 2008 gevolgd door ‘Adem het Leven’, de komst van de eerste mens op aarde. 2009 stond in het teken van 'Ervaar de Ontdekking'. In 2010 werd creativiteit kunst met het  thema 'De Gulden Snede' -  een maatverhouding die wij waarnemen als universele schoonheid. Tijdens Lichtjesavond 2011 wordt de reis afgesloten met een bonte mengeling van kunst en entertainment.

Zie voor een impressie van Lichtjesavond het (foto)verslag over Ervaar de Ontdekking (editie 2009).

 

lichtjesavond_2011_flyer_def

 

OOG op NU wordt mogelijk gemaakt door:

 • Pimdesigned
 • Improve (verlichting)
 • KBR Bouw & Onderhoud B.V. - hoofdsponsor Lichtjesavond
 • Schatbewaarders Erfgoed Delft: Delft Tech B.V., DSM Gist Services B.V., Parking Delft B.V., Tempus B.V. en Van Lanschot Bankiers
 • Partner van Museum Het Prinsenhof: Rabobank Zuid-Holland Midden
 • Gemeente Delft
 • Sponsors: Verhuisbedrijf Van Buuren, Rozema verhuur, Kookschool
  De Kokkerie, De VAK,  Something Extra
 • Nederlandse Anthurium Vereniging
 • Museum Het Prinsenhof
 • Medewerkers Erfgoed Delft

Sfeerimpressie

Last Updated on Wednesday, 14 December 2011 21:47  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies